Privatizacija

Sve o privredi i maloj privredi u našem gradu.

Moderator: Urednici

Privatizacija

Postod agvozden » Čet Dec 31, 2009 11:57

Agencija za privatizaciju raskinula ugovore o kupovini

Zbog nepoštovanja ugovornih obaveza, Agencija za privatizaciju je na području Nišavskog okruga, raskinula ugovore u 26 preduzeća. Među njima je i osam aleksinačkim preduzećima: EI Pak, Ishrana, Morava, 7.Juli, Inos Deligrad, Moravateks, Betonjerka i Veterinarska stanica.

Ugovori o kupovini raskinuti su iz različitih razloga. U preduzećima EI Pak, Morava, 7.Juli, Moravateks i Veterinarskoj stanici rakskinuti su zbog neodržavanja kontinuiteta poslovanja. U Ishrani zbog neplaćanja kupoprodajne rate. U Inos Deligradu zbog neinvestiranja u osnovna sredstva, dok je sa vlasnikom Betonjerke ugovor raskinut zbog raspolaganja imovinom suprotno odredbi ugovora.

Raskidom ugovora zaposleni u subjektu privatizacije zadržavaju vlasnička prava na kapitalu, stečena u skladu sa odredbama Zakona o privatizaciji, a kapital koji je bio predmet prodaje prenosi se Akcijskom fondu. Inače, raskidom ugovora kupci s kojima je ugovor raskinut njihovom krivicom nemaju pravo na povraćaj plaćenog iznosa na ime ugovorene cene.

Kakva će biti sudbina pomenutih osam aleksinačkih preduzeća, i hoće li biti novih aukcija za njihovu prodaju odlučiće Agencija za privatizaciju.

izvor:
http://www.aleksinacnews.com/ekonomija/ ... -kupovini-
OTPOR DO POBEDE!!!
Korisnikov avatar
agvozden
Administrator
 
Postovi: 1387
Pridružio se: Pet Jul 21, 2006 07:08
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Privatizacija

Postod Angelina » Sub Mar 13, 2010 09:52

Samo još "Fradova" privatizacija nije poništena?
Korisnikov avatar
Angelina
Moderator
 
Postovi: 250
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 06:15

Re: Privatizacija

Postod Girard82 » Čet Jul 14, 2011 08:56

a kapital koji je bio predmet prodaje prenosi se Akcijskom fondu. Inače, raskidom ugovora kupci s kojima je ugovor raskinut njihovom krivicom nemaju pravo na povraćaj plaćenog iznosa na ime ugovorene cene..


,,
Girard82
Član
 
Postovi: 24
Pridružio se: Uto Sep 14, 2010 08:23
Lokacija: http://www.discountdvdsets18.com/


Povratak na Privreda

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju

cron