Stranica 1 od 1

Privatizacija

PostPoslato: Čet Dec 31, 2009 11:57
od agvozden
Agencija za privatizaciju raskinula ugovore o kupovini

Zbog nepoštovanja ugovornih obaveza, Agencija za privatizaciju je na području Nišavskog okruga, raskinula ugovore u 26 preduzeća. Među njima je i osam aleksinačkim preduzećima: EI Pak, Ishrana, Morava, 7.Juli, Inos Deligrad, Moravateks, Betonjerka i Veterinarska stanica.

Ugovori o kupovini raskinuti su iz različitih razloga. U preduzećima EI Pak, Morava, 7.Juli, Moravateks i Veterinarskoj stanici rakskinuti su zbog neodržavanja kontinuiteta poslovanja. U Ishrani zbog neplaćanja kupoprodajne rate. U Inos Deligradu zbog neinvestiranja u osnovna sredstva, dok je sa vlasnikom Betonjerke ugovor raskinut zbog raspolaganja imovinom suprotno odredbi ugovora.

Raskidom ugovora zaposleni u subjektu privatizacije zadržavaju vlasnička prava na kapitalu, stečena u skladu sa odredbama Zakona o privatizaciji, a kapital koji je bio predmet prodaje prenosi se Akcijskom fondu. Inače, raskidom ugovora kupci s kojima je ugovor raskinut njihovom krivicom nemaju pravo na povraćaj plaćenog iznosa na ime ugovorene cene.

Kakva će biti sudbina pomenutih osam aleksinačkih preduzeća, i hoće li biti novih aukcija za njihovu prodaju odlučiće Agencija za privatizaciju.

izvor:
http://www.aleksinacnews.com/ekonomija/ ... -kupovini-

Re: Privatizacija

PostPoslato: Sub Mar 13, 2010 09:52
od Angelina
Samo još "Fradova" privatizacija nije poništena?

Re: Privatizacija

PostPoslato: Čet Jul 14, 2011 08:56
od Girard82
a kapital koji je bio predmet prodaje prenosi se Akcijskom fondu. Inače, raskidom ugovora kupci s kojima je ugovor raskinut njihovom krivicom nemaju pravo na povraćaj plaćenog iznosa na ime ugovorene cene..


,,