”Betonjerka”: Gazda Purić se ne javlja

Sve o privredi i maloj privredi u našem gradu.

Moderator: Urednici

”Betonjerka”: Gazda Purić se ne javlja

Postod agvozden » Pet Dec 26, 2008 01:58

Posle trodnevnog jednočasovnog štrajka upozorenja, radnici aleksinačke fabrike za proizvodnju armirano-betonskih stubova i trafostanica ”Betonjerka”, u četvrtak su u krugu firme započeli generalni štrajk, koji će trajati sve do ispunjenja zahteva.

Kao i prethodnih dana, katanac na ulaznoj kapiji ponovo je morao da bude obijen. Ovoga puta, međutim, zaposednute su i prostorije upravne zgrade, a osim nekolicine radnika koji su na bolovanju, došli su svi ostali, od ukupno 138 stalno zaposlenih, iako su bez ikakvog rešenja poslati na plaćeno odsustvo do 19.januara naredne godine.

Inače, novi gazda Slavko Purić (kupio 70 odsto kapitala ”Betonjerke”, na aukciji održanoj 28.decembra 2006.godine za 570 miliona dinara), potpuno je izbegao bilo kakav kontakt sa radnicima.

- Na naše insistiranje, u petak idemo na razgovor sa odgovornim iz Agencije za privatizaciju. Pored članova Štrajkačkog odbora i rukovodstva sindikata, u Beograd putuju i predstavnici stručne službe,kako bi do detalja objasnili sve naše muke
i kako nam se fabrika našla pred ambisom - kaže Zoran Marinković, koji je pre dva dana ponovo dobio poverenje da bude na čelu sindikata, a predsednik je i Štrajkačkog odbora.

Prema njegovim rečima, posle ovog razgovora mnogo što šta će biti jasnije. Od gazde Purića se očekuje da se konačno javi i započne razgovore sa radnicima, a od Agencije da se strogo poštuje zakon.
Štrajkačima ”Betonjerke” u četvrtak se pridružio i Dragan Krstić,predsednik sindikata ”Jugoistoka” Niš, a stigla je i podrška od zaposlenih krečane ”Ćelije” kod Lajkovca, koju je Purić svojevremeno takođe kupio, ali je privatizacija već poništena.

TRAŽE DEBLOKADU RAČUNA

OD gazde Purića se zahteva da pod hitno sprovede deblokadu računa ”Betonjerke”(u blokadi za 113,6 miliona od 18. avgusta),da na račun firme povrati 92,8 miliona pozajmljenih nezakonito trećim licima, da izmiruje sve ugovorne obaveze, a od Agencije za privatizaciju da se poštuje zakon, u protivnom da se kupoprodajni ugovor poništi.
OTPOR DO POBEDE!!!
Korisnikov avatar
agvozden
Administrator
 
Postovi: 1387
Pridružio se: Pet Jul 21, 2006 07:08
Lokacija: Beograd, Srbija

Povratak na Privreda

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju

cron