Razdor među aleksinačkim veteranima

Kulturna, politička i javna dešavanja u Aleksincu.

Moderator: Urednici

Razdor među aleksinačkim veteranima

Postod agvozden » Pet Mar 19, 2010 11:21

preneto sa:
http://www.aleksinacnews.com/drutvo/204 ... veteranima

Dok uveliko traje pregovaračka bitka između boračkih udruženja u Srbiji i Vlade oko isplate ratnih vojnih dnevnica, na koje srpski rezervisti polažu pravo iz ratnih dana 1999. godine, unutar aleksinačkog Udruženja boraca devedesetih, odvija bitka neke druge vrste.

Nezadovoljni radom rukovodstva Udruženja, neki od boraca su otpočeli sa prikupljanjem potpisa članova, za peticiju kojom traže smenu rukovodstva.

Po rečima Ivana Đorđevića, predsednika Inicijativnog odbora za prikupljanje peticije, veliki broj članova Udruženja nezadovoljan je trenutnim stanjem. Oni traže da predsednik, Slobodan Stojković, podnese izveštaj o poslovanju u protekle dve godine i da objasni gde i kako je utrošen novac od članarina. Đorđević prebacuje Štrajkačkom odboru, koji predstavlja Udruženje u pregovorima sa Vladom, da nema nikakav autoritet i da nije postigao nikakve rezultate:

- Predsednik Stojković je sam odredio visinu članarine od 200 dinara i ona je veća od članarina u drugim gradovima. Sumnjamo da je novac od priloga članova, kojih je inače preko dve hiljade, trošen nenamenski i da uopšte nije uplaćen na tekući račun Udruženja. Takođe, za novac koji su predali, članovi nisu dobili nikakve priznanice. Predsednik Štrajkačkog odbora, Zoran Simić, čak nema ni pristup u prostorije Vlade, gde se održavaju pregovori, tako da su rezervisti iz Aleksinca u celom postupku totalno skrajnuti. Zbog svega toga, tražimo ostavku rukovodstva i polaganje računa. Već smo prikupili preko dve stotine potpisa za peticiju, a akcija se nastavlja.- kaže Đorđević.

S druge strane predsednik Udruženja boraca devedesetih, Slobodan Stojković, tvrdi da se radi o lažima i da za sav potrošeni novac ima potpuno opravdanje i pokriće, što će dokumentovati. Stojković tvrdi i da iza svake njegove odluke stoji Štrajkački odbor i ostali organi upravljanja Udruženja.

- Jedna grupa ljudi, kada se pregovori s Vladom bliže kraju, želi da na silu preuzme rukovođenje Udruženjem, iako ih nije bilo u najtežim trenucima. Čak su na moj broj mobilnog slali preteće poruke i predavali anonimne krivične prijave. Ostali su izmanipulisani. Udruženje boraca aktivno radi na rešavanju velikih socijalnih problema svojih članova, a potvrda za to je i uključenje jednog broja nezaposlenih članova u javne radove koji će biti organizovani u opštini Aleksinac. – dodao je Stojković.

I Stojković i Đorđević najavili su da će učestvovati u obeležavanju datuma početka agresije NATO na Srbiju, 24. marta.
Inače, u maratonskim pregovorima s Vladom oko isplate ratnih dnevnica, koji su povremeno bili začinjeni štrajkovima i blokadama putnih pravaca, učestvuju rezervisti iz mnogih opština u Srbiji, ali su zvanično samo oni koji pripadaju Topličkom okrugu do sada naplatili svoja potraživanja. To je izazvalo ogromno nezadovoljstvo u drugim krajevima, a među borcima se priča da su Topličani novac dobili zahvaljujući ministrima, koji su poreklom iz tog kraja. Takođe je nejasna činjenica da su rezervisti u Pčinjskom okrugu relativno tihi u svojim zahtevima, iako su podneli veliki teret u toku rata. Što otvara prostor za manipulacije da su mnogi od predstavnika štrajkača namireni na drugi način, daleko od očiju javnosti.
OTPOR DO POBEDE!!!
Korisnikov avatar
agvozden
Administrator
 
Postovi: 1387
Pridružio se: Pet Jul 21, 2006 07:08
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Razdor među aleksinačkim veteranima

Postod alexa » Uto Apr 06, 2010 12:50

Čuo sam da ovi "jedni" nisu hteli da polažu vence povodom godišnjice bombardovanja sa ovim "drugim".

Ne žilim da ulazim u to ko je u pravu, a ko nije (pošto će ispasti da su svi u pravu), ali me nerviraju ovakve pojave i podele u našoj sredini. Svi se bore za neke funkcije, pa bile one i deklarativne.

Imamo borce, od Slavonije do Kosova, a imamo i one što su branili otadžbinu u Stancima ili Rutevcu... Ima i onih što su se vratili kamionima...

Urazumite se ljudi, i počnite već jednom da sarađujete.
Korisnikov avatar
alexa
Moderator
 
Postovi: 319
Pridružio se: Uto Nov 20, 2007 10:50
Lokacija: Baturovac


Povratak na Dešavanja

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju

cron