Višak 11 sudija

Kulturna, politička i javna dešavanja u Aleksincu.

Moderator: Urednici

Višak 11 sudija

Postod alexa » Pet Jul 17, 2009 01:51

Na području Nišavskog okruga, ukupno 11 sudija strepi da ne bude izabrano po raspisanom konkursu. Višak će biti sedam okružnih i četiri opštinska delioca pravde, jer je novim ustrojstvom sudova predviđeno angažovanje 94, umesto 105 sudija.
- Drugim rečima, u Osnovnom sudu, koji će pored grada Niša, pokrivati još i Ražanj, Aleksinac, Doljevac, Gadžin Han i Svrljig, ubuduće će raditi 77 sudija, a 17 u Višem sudu koji je praktično zamena za Okružni sud - kaže za "Novosti" aktuelni predsednik tog suda dr Danilo Nikolić.
Po novom, Aleksinac i Svrljig ostaće bez Opštinskog suda, što ne znači da se u sadašnjim palatama pravde u ovim gradovima neće i dalje suditi. Opštinski sud u Beloj Palanci biće pripojen Osnovnom sudu u Pirotu, gde, inače, pomenuta opština i pripada teritorijalno po svim drugim nadležnostima, sem što je to do sada bio slučaj
sa sudstvom.
Niš će ubuduće biti centar i jednog od ukupno četiri Apelaciona suda u Srbiji, a u njemu će raditi 42 sudija. Pored Niša, pokrivaće Pirot, Vranje, Leskovac, Prokuplje i Kosovsku Mitrovicu, što znači, da će, između ostalih, za sudije moći da konkurišu kandidati iz svih pomenutih okruga.
Ako se ovome doda, da je u Privrednom sudu u Nišu (sadašnji Trgovinski) predviđeno 12 sudija (toliko faktički i radi), a u Prekršajnom sudu 27, koliko ih i sada ima, u svim sudovima u gradu na Nišavi biće mesta za ukupno 175 delilaca pravde.

APELACIONI SUD
APELACIONI sud u gradu na Nišavi radiće u bivšoj zgradi Komande Vazduhoplovnog korpusa, koja se trenutno renovira. Imaće ukupno 4.000 kvadrata. Resorno ministarstvo je do sada samo u građevinske radove uložilo 150 miliona dinara, a tek predstoji opremanje neophodnim inventarom i uređajima.

D. STOJANOVIĆ
http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... ki%20okrug
Korisnikov avatar
alexa
Moderator
 
Postovi: 319
Pridružio se: Uto Nov 20, 2007 10:50
Lokacija: Baturovac

Re: Višak 11 sudija

Postod Asmodean » Sre Dec 23, 2009 04:48

Ja mislim da sve trebaju da raspuste i da se sve prebaci u Bg i ko ne može da priušti sebi da tamo ide da radi "Da mu umre majka!" :twisted:
VR nije samo u našim mozgovima,ona je svuda oko nas!!!
Korisnikov avatar
Asmodean
Korisnik
 
Postovi: 66
Pridružio se: Ned Dec 13, 2009 04:13
Lokacija: Niš

Re: Višak 11 sudija

Postod alexa » Čet Dec 24, 2009 10:55

Неке ствари је требало одавно урадити... :doh)
Korisnikov avatar
alexa
Moderator
 
Postovi: 319
Pridružio se: Uto Nov 20, 2007 10:50
Lokacija: Baturovac


Povratak na Dešavanja

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju

cron