Корупција

Svedočanstva, činjenice, pretpostavke, mišljenja...

Корупција

Postod agvozden » Sub Dec 24, 2011 02:01

Реаговање на Инсајдер. ССП: Инспектор Радевић склоњен јер је открио истину!

Екипа „Инсајдер“ је у тексту „Ко је скратио списак осумњичених„ од 22.12.2011.године, објављеног на веб сајту Б92, изнела податак да је полицајац Зоран Радевић радник Управе криминалистичке полиције распоређен на друге послове, по сазнању медија о службеној белешци у којој је наведено да је на инсистирање тужиоца Миљка Радисављевић и његове заменице, највећи број особа изостављен из кривичне пријаве о вакцинама против “Свињског грипа”. Постојање те службене белешке, потврдио је и министар Ивица Дачић.

“Постојање службене белешке и чињеница да је колега Зоран Радевић, стручно и поштено радио свој посао, а да је уместо награде и похвале распоређен на друго радно место, само говори у прилог чињеници да је у врху МУП завладала спрега корупције и криминала.” – Истиче Глишо Видовић председник синдиката.
Стручан и професионалан рад полицајаца уместо награде бива тихо осујећен, трајним прераспоређивањем на друго радно место чувеним чланом закона о полицији под изговором “због потреба службе”. Колега Зоран Радовић није распоређен на друго радно место зато што су потребе службе такве да је неопходан на том другом радном месту, већ као пример шта ће се десити онима који се не повинују моћницима и не слушају наредбе из врха.
На жалост, много је таквих и сличних случајева у полицији! Полицајци попут Радевића неправедно осуђени, суочавају се на тихи бојкот од својих колега и околине и преживљавају стравичне психичке и моралне трауме јер не могу да се изборе са корупцијом, полтронством и послушништвом у полицији. Као последица стреса, многи полицајци обољевају од тешких болести, неки напуштају МУП, док многи понижени уместо да буду поноси на свој рад, извршавају самоубиства јер не могу да се изборе са неправдом и осећајем понижености.
Синдикат српске полиције захтева од врха МУП и Унутрашње контроле да испита читав случај и јавно обелодани предметну службену белешку, а колегу Зорана Радевића врати на своје радно место како би наставио свој стручан и професионалан рад у борби против корупције и криминала.
OTPOR DO POBEDE!!!
Korisnikov avatar
agvozden
Administrator
 
Postovi: 1387
Pridružio se: Pet Jul 21, 2006 07:08
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Корупција

Postod eieigoto » Sre Feb 22, 2017 06:40

против корупције и криминала.
eieigoto
embrion
 
Postovi: 7
Pridružio se: Uto Feb 07, 2017 10:43


Povratak na Svet oko nas

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 14 gostiju

cron