Kolači

Kulinarski recepti
Recepti iz aleksinačkog kraja
Interesantni recepti...

Kolači

Postod agvozden » Ned Mar 20, 2011 12:24

Kako se prave profiterole?

Laganija varijanta od poslastičarske, domaće profiterole sa kremom i čokoladom.

Slika

Sastojci:

125 ml vode
Kašičica šećera u prahu
Malo soli
30 grama putera
70 grama brašna
Dva jaja
100 grama tamne čokolade
Šest kašika tople vode pomešane sa neskafom
Kašika meda

Za krem:

300 mililitara mleka
Kašika ekstrakta vanile
20 grama šećera
20 grama brašna
Dva žumanca

Priprema:

Zagrejte mleko sa ekstraktom vanile u posudi dok ne proključa. Sklonite sa vatre. U činiji umutite žumanca i 20 grama šećera, i umešajte 20 grama brašna. Polako dolivajte ovoj smesi toplo mleko. Vratite na ringlu, pustite da proključa i mešajte dok ne dobijete krem željene gustine. Stavite da se ohladi.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, i u pleh stavite foliju za pečenje. U posudi zagrejte vodu, šećer, so i puter, zatim umešajte brašno i mutite dok ne počne da se odvaja od posude. Umešajte jaja. Formirajte kuglice veličine višnje i stavite ih na pleh. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. Napunite ih kremom poslastičarskim špricem ili sličnom kuhinjskom alatkom.

Čokoladu otopite na pari, umešajte kafu i med. Prelijte profiterole i poslužite odmah.

(MONDO)
OTPOR DO POBEDE!!!
Korisnikov avatar
agvozden
Administrator
 
Postovi: 1387
Pridružio se: Pet Jul 21, 2006 07:08
Lokacija: Beograd, Srbija

Re: Kolači

Postod nalence » Uto Maj 03, 2011 07:50

Princes krofne

Napokon za njih nađoh pravi recept pa evo reših da ga podelim sa vama. :D
Znači proveren, nema da ispadnu leteći tanjiri već budu prave princes krofne.

Za testo.
2,5dl vode
ulja samo malo manje od vode (za dve tri kašike)
i jednu času za belu kafu brašna i to punu
7 jaja ali manja da budu

Fil:
1l mleka 10 kašike brašna
12 kašike šećera (možete i malo više ko voli baš slatko ja sam onoliko)
1 vanilin šećer
2 žumanca

Sipajte vodu u šerpi , zatim ulja , kada provri sipati brašna i dobro izmešati i staviti da se hladi.Kada se dobro ohladilo stavite jaja , ali jedno po jedno. Stavite da se peče u već zagrejanoj rerni.Kada se ispeku isključite rernu i ostavite ih unutra par minuta , zatim je otvorite i opet ostavite minut dva, pa ih onda vadite.
Fil:
Malo mleka izdvojite u jednoj činiji gde ćete razmutu brašno sa šećerom i vanilin šećerom,a preostalo mleko sipate u šerpi i kada počne da vri ubacite smesu iz činije i neprestano mešate dok se smesa ne bude gotova.Kada se fil ohladi ubacite dva žumanca izmiksirate i time punite krofne.
Možete ih posuti prah šećerom ili čokoladom.
Ja sam jednu turu ovako drugu onako .



Uploaded with
Evo i dokaza :D
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."
Nisu loša vremena, nego čovek."
Korisnikov avatar
nalence
Moderator
 
Postovi: 534
Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 09:38
Lokacija: snovi


Povratak na Recepti

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

cron