Punjeni paradajz na grčki način

Kulinarski recepti
Recepti iz aleksinačkog kraja
Interesantni recepti...

Punjeni paradajz na grčki način

Postod agvozden » Sre Avg 25, 2010 12:29

Lagano jelo sa aromom Mediterana za poslednje dane leta.



Sastojci:

Osam velikih paradajza
Četiri kašike maslinovog ulja
Crni i beli luk po želji
150 grama pirinča
30 grama iseckanog paradajza
300 mililitara supe od povrtne kocke
Svež bosiljak
100 grama feta sira
Izrendana kora polovine limuna

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Paradajzima odsecite vrhove, tako da dobiju oblik zgodan za punjenje, i izdubite pulpu. U tiganju na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, dodajte pulpu i iseckan paradajz.

Na srednjoj vatri ostavite desetak minuta. Dodajte pirinač, iseckani paradajz i supu, i pustite da se krčka dok pirinač ne bude blago skuvan. Sklonite sa ringle, umešajte bosiljak, koru limuna i fetu isečenu na kockice.

Poređajte paradajze u pleh, i napunite ih ovom mešavinom. Pecite 25-30 minuta, ili dok pirinač ne bude skuvan. Po želji, možete garnirati bosiljkom i maslinama.

(MONDO)
OTPOR DO POBEDE!!!
Korisnikov avatar
agvozden
Administrator
 
Postovi: 1387
Pridružio se: Pet Jul 21, 2006 07:08
Lokacija: Beograd, Srbija

Povratak na Recepti

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju

cron